Aktualitások

Közvetlenül Márton-nap után évente új örömmel várjuk elsőseink hajdani óvónőit. Idén különösen sokan tiszteltek meg bennünket, s főképp okoztak boldogságot kisdiákjainknak. Mindenki kapott ma: első osztályos, óvónő, tanítónő. Óvodásból iskolássá váló kisgyerek, szakmáját professzionálisan vivő tanítónő, szeretetben, hozzáértésben alig felülmúlható óvónők... szépen szót találtunk. Antalné Káplár Judit és Dupcsákné Reznek Beáta tanítónők óráit látogattuk, a könyvtárban tapasztalatokat cseréltünk.

 

Köszönetünk minden résztvevőnek, segítőnek!

 

 

Iskolánk többéves előkészítő munka és többrétegű együttműködés után a Károli Gáspár Református Egyetem partneriskolája lett.

A kapcsolat számunkra megtisztelő, fontos korszakhatár. Szakmai munkánk erősödését, hagyományaink és innovációink értékelvű megtartását, illetve az iskolánk szervezeti kultúrájába, értékeink közé illő hallgatók megtalálását és megtartását várjuk az együttműködéstől.

 

Köszönjük mentortanáraink igényes munkáját!

A 2019/2020-as tanévben az alsós napközi is csatlakozott egy országos kezdeményezéshez, a népi játék napjához, amely október 9-én volt.

A gyerekek a délutáni időben különböző népi játékokkal ismerkedhettek meg a napközis kollégák és egy iskolában tanuló kisgyermek édesanyja, Frecott Emese segítségével. Az időjárás is kedvezett számunkra, így az udvaron egyszerre több helyszínen játszhatták a játékokat a diákok (a népi játékok, amelyekkel találkoztak, illetve megismerkedhettek a gyerekek: Méta, Adj király katonát, Elvesztettem zsebkendőmet, Komámasszony hol az olló, Gyertek haza, ludaim, Puff játék, Tolvajlépés, Megérett-e a tök?, Ninivei királylány).

A programot évfolyamok közötti kötélhúzással zártuk le. A gyerekeknél nagy sikert arattak a játékok, és már nagyon várják a következő, ehhez hasonló délutánt.

                                                                                                         

 

Szőr Ildikó

                                                                                   napközis mkv.

 

 

Örömmel és várakozással hívjuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket

a Kesjár Csaba Általános Iskola ebédlőjébe 2020. január 14-én, kedden 17.00-ra kézműves foglalkozásra, ismerkedésre a tanítónőkkel!

Ha szeretnék érezni, milyen lehet kesjáros diák lenni, ha döntésük előtt körülnéznének iskolánkban, várjuk Önöket szeretettel!

 

 HASZNÁLT ELEM- és MOBILTELEFON-GYŰJTŐ VERSENY A KESJÁRBAN!

 

A verseny célja:Környezetvédelmi szemléletformálás. Játékos formában, egy nyereményekért folyó verseny keretében megismertetni a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtést. Hordozható elemek/akkumulátorok/mobiltelefon készülékek, mint szelektíven gyűjtendő hulladékok gyűjtése.

A verseny folyamán gyűjthető hulladékok:

- mindenféle szárazelem (ceruzaelem, babyelem, góliátelem, fotóelem, laposelem, 9V-os elem, gombelem, nikkel-kadmium elem, rádiótelefon akkumulátor, egyéb berendezések akkumulátorai – pl. laptopok, IPadek, és barkácsgépek zárt akkumulátorai)

- mindenféle mobiltelefon készülék (akkumulátorral, vagy anélkül)

A verseny folyamán nem gyűjthető hulladékok:

- ipari elem/akkumulátor, gépjármű akkumulátor!

A résztvevő iskolát támogatási díj illeti meg:

Gyűjtött és átadott elem/akkumulátor hulladék esetében 40 Ft/kg.

Gyűjtött és átadott mobiltelefon készülék hulladék esetében 500 Ft/kg.

Az 1-3. helyezést elérő iskolák pénznyereményben részesülnek!

 

 

 

Életképeink
0014kesjar.jpg
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés