Aktualitások

Tájékoztató a nyári napközis táborról

Kedves Szülők!Szeretnénk Önöket tájékoztatni a városi nyári napközis táborral kapcsolatos tudnivalókról:

A jelenlegi rendelkezések szerint a nyári ellátás szociális ellátás, a gyermekek napközbeni ellátásának része.
Ezek szerint a szülő elfoglaltságának idejére szól az ellátás: A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) „41. § (1) bekezdés szerint, „A gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerőpiaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

A napközbeni ellátás keretében biztosított szolgáltatások időtartama lehetőleg a szülő munkarendjéhez igazodik.”

Mindezek alapján, az intézmény kérheti a szülőt annak igazolására, hogy az ellátást, napközis tábort, milyen elfoglaltság, munkavégzés okán kéri.

A tábor helye: Kesjár Csaba Általános Iskola 2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.

A táborban 7:30 és 16:30 között biztosítjuk a szakszerű, programokban gazdag felügyeletet. Kérjük Önöket, hogy az időpontokat legyenek szívesek pontosan betartani!
Minden héten egy újabb turnus kezdődik a tábor életében. 
A különböző heteken más-más pedagógus van beosztva. 
Így a hétfői napokon kell a pedagógusoknak megismerkedniük a gyerekekkel, illetve az információk is ekkor jutnak el hozzájuk. 
Kérjük, hogy bármilyen kérésük van, azt írásban tegyék meg! 
Gyermeküket ennek hiányában csak a jelentkezési lapon megjelölt módon engedjük haza!

Jelentkezési határidő: 2018. június 5. Az ügyeletre jelentkezés interneten történik az iskola honlapján www.kesjarcsabaiskola.hu keresztül. Baloldalon lent a Kesjár Ügyelet menüpontjára kattintva jutnak el a jelentkezési laphoz.

Kiránduló napok (szerdánként) alkalmával a gyerekek hozzanak magukkal napvédő krémet, kis hátizsákban elegendő innivalót. 
Az ebédet hidegcsomagban kapják. Azoknak a gyerekeknek, akik nem bírják a buszozást, a megfelelő gyógyszert adják be, ill. a nylonzacskót hozzanak magukkal. Aznap feltétlenül jelezzék, hogy a busz elejére tudjuk ültetni őket! A kirándulások alkalmával a kapott kiskendő viselése kötelező, így könnyebben figyelemmel tudjuk tartani a csoportunkat. 
A kirándulónap végén feltétlenül tartsanak kullancsellenőrzést!
Strandnapon (kedd-csüt. de.) a Városi Uszodába megyünk. 
A gyerekek ezen a napon hozzanak magukkal fürdőruhát, törölközőt, papucsot, napvédő krémet. Aki kevésbé, vagy egyáltalán nem tud úszni, hozzon magával karúszót vagy úszógumit!
A fentieken túl a 12/1991. (V. 18.) NM rendelet szerint szükséges a mellékelt nyilatkozat kitöltése is. ( A nyilatkozat ide kattintva letölthető: Letöltés ). 
A nyilatkozatot a táborozás első napján érkezéskor le kell adni. 
Nyilatkozat nélkül gyermeket fogadni nem tudunk.
A tábor ideje alatt kizárólag háromszori étkezés igényelhető!
Az ügyeletet és az étkezést a következőképpen mondhatják le: 
Lemondani csak teljes hetet lehet, napi lemondást nem áll módunkban elfogadni! A lemondást legkésőbb az előző hét hétfő-keddjén kérjük a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 
Az étkezési számlák a szülők e-mail címére érkeznek.

( A nyilatkozat ide kattintva letölthető: Letöltés ). 
Tábor ebéd lemondás kizárólag a lemondas kukac kesjarcs.sulinet.hu címen lehetséges!!!

Tisztelettel: Iskolavezetés

Az évek óta megbízhatóan stabil és magas teljesítményt nyújtó általános iskolák közül a Kesjár Csaba Általános Iskola 2017-ben az 5. helyet érte el.
 
Köszönjük mindenkinek a támogatást!
 
Általános iskolák esetében kiemelkedő eredménynek számít az évek óta stabilan jó eredmény elérése, hiszen az iskolai körzet tanulói kerülnek be az iskolapadba.
A sorrendet a kompetenciamérés eredményeire épített matematikai modell adta ki azok változékonysága alapján a tendenciák figyelembe vételével.
A gimnáziumok és középiskolák is bekerültek az elemzés eredményébe, jelölésük megtalálható az intézmények saját oldalain. 
 

 

Aktuális étlap:

elérhető a következő linken:

http://www.budaors.hu/?module=news&action=list&fname=gyermeketkeztetes

 

 

 

 

 

 

Az iskolánkban zajló eseményekről videófelvételek és fotók is készülhetnek, melyeket a későbbiekben az esemény, illetve az intézmény népszerűsítése céljából kívánunk felhasználni.

Kifejezett nemleges nyilatkozat hiányában a 2013. évi V. törvény 6:4. § (3) bekezdése alapján a felvételek készítésére és felhasználására vonatkozó hozzájárulásukat (2013. évi V. törvény 2:48. § (1) bek.) megadottnak tekintjük.

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Szülők!

 

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. és 9. évfolyamokra. Ezen intézkedés értelmében az 1 – 9. évfolyam valamennyi tanulója alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult.

Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvként kezelendőek, tehát azokat az iskolai könyvtári állományban nyilvántartásba kell venni, és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskola könyvtára részére megfelelő állapotban (nem lehet a tartós tankönyvekben tollal, kihúzóval aláhúzni, kiemelni, a tankönyvben jegyzetelni, elszakítani, leönteni bármilyen folyadékkal vagy egyéb módon beszennyezni). Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek, munkatankönyvek, valamint az 1. és 2. évfolyam összes tankönyve, mivel az 1. és 2. évfolyamon megszűnt a tartós tankönyv használata.

 

Iskolavezetés

Életképeink
0016kesjar.jpg
Linkek
Fontos időpontok
Tanévnyitó
2018. szeptember 3.
„Fut az Örs”
2018. október 13.
1956-os forradalom  - ünnepély (október 23.)
2018. október 18.
Tanári továbbképzés
2018. október 19.
Őszi szünet
2018. október 29-november 2.
Iskolakarácsony
2018. december 20.
Téli szünet
2018. december 24-2019. január 2.
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés
ремонт квартир фотообмен liberty reserve