1.a tanító

Erdélyiné Kovács Erzsébet, Zsóka néni vagyok.  36 évvel ezelőtt  Egerből költöztem Budaörsre.            A Kesjár Csaba Általános Iskolában megnyitása óta, 31 éve itt tanítok. Egyszerű vidéki szüleimtől, tanítóimtól kaptam azt a szilárd, tiszta értékrendet, amely pedagógus pályám meghatározó eleme.

 A tanítás nem a munkám, hanem a hivatásom. Vallom, hogy a gyermekeket sok türelemmel, törődéssel kell átsegíteni az óvodából az iskolába, hogy könnyebb legyen nekik a beilleszkedés és azután a tanulás. Fontosnak tartom egymás tiszteletét, elfogadását, a jó osztályközösség kialakítását, amely szintén hozzájárulhat az otthonosság érzéséhez.

A hagyományos tanítási eljárások mellett nyitott vagyok új módszerek megismerésére, alkalmazására, hogy ezzel is élményszerűbbé tegyem az órákat. A délelőtti tanulást igyekszem sok egyéb programmal színesíteni, mert abból legalább annyit tanulnak a gyermekek, mintha a padban ülnének. Azért, hogy tudásom naprakész legyen, törekszem minél több forrásból frissíteni azt. Nagyon fontosnak tartom a szociális kompetencia fejlesztését is, ezért szívesen alkalmazom a 7 szokás életvezetési program nyújtotta lehetőségeket.

Állandó délutáni programként, az „Ügyes ujjak” kézimunka szakkörön hagyományos kézműves technikákat (varrás, hímzés, horgolás, kötés alapjait) tanítok az érdeklődő gyerekeknek.

Pedagógustársam Kántorné Forgács Ágota kolléganőm, aki nagy odafigyeléssel, alapossággal foglalkozik délután a gyerekekkel. Ének szakos kollégaként ő tanítja az osztálynak az ének-zene tantárgyat is. Ágotával folyamatosan konzultálunk, mindent megbeszélünk, az osztályprogramokat közösen szervezzük és kísérjük a gyermekeket, ezzel biztosítva az állandóságot, stabilitást.

Szeretettel várjuk azokat a kisgyermekeket, akik szeretnék velünk tölteni kisiskolás éveiket!

 

 

                                                                       Erdélyiné Kovács Erzsébet (Zsóka néni)

                                                                                      

 

                                                                                                             

Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés