Erdélyiné Kovács Erzsébet, Zsóka néni vagyok.  32 évvel ezelőtt, Egerből költöztem Budaörsre. Az 1. sz. Általános Iskolában kezdtem dolgozni, ahol napközis nevelő voltam. A Kesjár Csaba Általános Iskolában megnyitása óta, 27 éve tanítok. Egyszerű vidéki szüleimtől, tanítóimtól kaptam azt a szilárd, tiszta értékrendet, amely pedagógus pályám meghatározó eleme.

 A tanítás nem a munkám, hanem a hivatásom. Mivel nagyon sok időt vagyunk együtt a gyerekekkel az iskolában, nem mindegy, hogy hogyan töltjük azt el.  Tudom, hogy szeretettel mindent el lehet érni és meg lehet oldani. Vallom, hogy a gyermekeket sok türelemmel, törődéssel kell átsegíteni az óvodából az iskolába, hogy könnyebb legyen nekik a beilleszkedés és aztán a tanulás. Fontosnak tartom egymás tiszteletét, elfogadását, a jó osztályközösség kialakítását, amely szintén hozzájárulhat az otthonosság érzéséhez.

A hagyományos tanítási eljárások mellett nyitott vagyok új módszerek megismerésére, alkalmazására, hogy ezzel is élményszerűbbé tegyem az órákat. A délelőtti tanulást igyekszem sok egyéb programmal színesíteni, mert abból legalább annyit tanulnak a gyermekek, mintha a padban ülnének. Nagyon fontosnak tartom a szociális kompetencia fejlesztését is, ezért szívesen alkalmazom a 7 szokás életvezetési program nyújtotta lehetőségeket.

Állandó délutáni programként két szakkört is tartok a gyerekeknek.  Az „Agytorna” táblajáték szakkörön fejlesztem a problémamegoldó gondolkodásukat, logikájukat, térlátásukat, stratégiai képességüket. Az „Ügyes ujjak” kézimunka szakkörön pedig hagyományos varrás, hímzés, kötés horgolás alapjaival ismertetem meg azokat, akiknek ehhez kedve van.

Szeretem, támogatom a sportot, a zenét, szívesen olvasok. Jelenleg ugyan kevesebb időm jut ezekre a tevékenységekre, mert a hivatásom és a családom mellett a tanulás tölti ki időm nagy részét.           A Károli Gáspár Református Egyetem másodéves hallgatója vagyok, szakvezető mentor szakirányon, ahol 2016 júniusában fogok diplomázni.

Délutáni pedagógustársam Kiss Bettina kolléganőm, aki fiatalos lendülettel, nagy lelkesedéssel, mindenben együttműködve folytatja a délelőtti munkát.

Szeretettel várjuk azokat a kisgyermekeket, akik szeretnék velünk kezdeni iskolás éveiket!

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Fontos időpontok
 
Esemény
Időpont
Ballagás
2021. június 11.
Tanévzáró
2021. június 15.
 

 

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.edu.hu
web: www.kesjarcs.edu.hu
 
        
Üzenetküldés