Ezzel a címmel indítottak áprilisban projekt napot a Kesjár Csaba Általános Iskola tanárai diákjaik számára.
Mint Csordásné Bodnár Anikó projektvezetőtől megtudtuk, egy nagyon sokrétű, ismeretekben gazdag, jól előkészített napon vettek részt a gyerekek, osztályonként-életkoruknak megfelelően - más-más tevékenységben. A téma: Budaörs hagyományai, természeti és történelmi értékei.

A jeles nap megnyitóján a Tavaszi Német Nemzetiségi napok első helyezettjei népdalokat és verseket adtak elő. Fellépők: Tunkel Kinga, Herz Klára-Fekete Emese, Mejlinger Dominika.
Lezajlott a Fotó és Művészeti pályázat eredményhirdetése. A díjakat átadta Géczy-Gál Szilvia Budaörs Város Önkormányzatának kulturális referense.
Majd kirajzottak az osztályok a város különböző pontjaira. 
Az 1. és 2.osztályosok a Csiki Pihenőkertbe, a 2.b.osztályosok Klári nénihez, a Kőhegyre, a 3.osztályosok a Városi Régészeti Múzeumba és a Városi Könyvtárba mentek. a negyedikesek Tankó Annával és Komjádné Udvarnoki Margittal kézműves foglalkozáson vettek részt és süteményt sütöttek hagyományos recept szerint. Az 5.a osztály a Heimatmuseumban, a b. osztály a Kamaraerdőben járt.

A 6.a osztály az Ótemető-Kőhegy- Kálvária útvonalat járta be,feladatlappal. A 6.t. előzetes kutatómunkával több témát dolgozott fel (sportélet,testvérváros,védett növények állatok,stb.) A 7.a. osztály már hosszabb feladatlapos túraútvonalat járt be ( Ótemető-Kőhegy-Odvashegy-Kálvária), míg a t.osztály a Törökugrató tanösvényét fedezte fel. A nyolcadikosok a Sváb passió c.filmet nézték meg Bence Mária társaságában, aki maga is elszenvedője volt, csecsemőként, a budaörsi németajkú lakosság elűzetésének.
A visszaérkező osztályok előre elkészített kóstolót vehetnek át a napközben megsült finomságokból.
A felső tagozatosok városismereti TOTÓ-t töltöttek ki.
Utánkövető nappal fejeződött be a gazdag program,melyen a gyerekek osztályonként bemutatták az elkészült fotókat, rövid élménybeszámolót tartottak arról,hogy merre jártak és milyen élményekkel gazdagodtak.
Reznek Beáta tanárnő így számolt be a 2. b.osztály kőhegyi látogatásáról.
-Ezen a projekt napon a mi osztályunk vendégségbe indult. A megnyitó után egy kellemes sétával értünk el az úti célunkhoz, Klári nénihez. Mivel igen nehezen megközelíthető helyen lakik, ezért már jött elénk, az út utolsó részét vele együtt tettük meg.

Útközben egy kicsit küzdöttünk a széllel, ezért igen jólesett a vendégváró tea, ami különböző saját termesztésű gyógynövényekből készült el. Miután a teától kellőképp átmelegedtünk egy jót beszélgettünk Klári nénivel a régi és a mai Budaörsről, helyekről és szokásokról. Összehasonlítottuk az emberek mindennapjait, közlekedési eszközeit, vásárlási és kikapcsolódási lehetőségeit a mai viszonyokkal.

Klári néni udvarán egy mini múzeumot is berendezett, ahol régmúlt idők tárgyait csodálhattuk meg. Néhányat mi magunk is kipróbálhattunk, találgattunk, hogy vajon melyiket mire használták régen az emberek.

 

Köszönjük a lehetőséget, hogy Klári néni vezetésével „időutazást” tehettünk, egy meleg tea mellett igazán baráti fogadtatásban részesülhettünk. Klári nénit szívünkbe zártuk, és bízunk benne, ha legközelebb találkozunk vele a városban bárhol, kedves ismerősként fogjuk egymást üdvözölni.

 

forrás: http://www.minalunk.hu/

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Fontos időpontok
 
Esemény
Időpont
A Magyar Kultúra Napja - megemlékezés
2021. január 22.
Az I.félév utolsó napja
2021. január 22.
Középiskolai írásbeli felvételi vizsga
2021. január 23.
Félévi értesítők kiosztása
2021. január 29.
7 szokás - Sikereink ünneplése
2021. január 29.
Félévi értekezlet
2021. február 2.
Kommunista és egyéb diktatúra áldozatai-megemlékezés
2021. február 25.
Nyílt napok a leendő elsősök szüleinek
2021. március 8-9.
1848-as szabadságharc - ünnepély
2021. március 12.
Pályaorientációs nap
2021. március 31.
Tavaszi szünet
2021. április 1-6.
A Holokauszt áldozatai - megemlékezés
2021. április 16.
Idegennyelvi mérés
2021. május 19.
OKM/ Állatkert
2021. május 26.
Kesjár-nap/DÖK-nap
2021. május 28.
Nemzeti Összetartozás napja-megemlékezés
2021. június 2.
Tanulmányi kirándulás
2021. június 3-4.
Ballagás
2021. június 11.
Tanévzáró
2021. június 15.
 

 

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.edu.hu
web: www.kesjarcs.edu.hu
 
        
Üzenetküldés