Múlt héten immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Környezetvédelmi Konferencia, az országos program, a Fenntarthatósági Témahét keretében, amely idén is sok érdekes és látványos előadást mutatott be a szépszámú közönségnek.

A konferencia első előadásai a projektmunkákról szóltak, majd a környezeti problémák kerültek terítékre. Az előbbiek közül a vízenergiával foglalkozó projekt nyerte el a legjobb előadás díját, amelyet a 7. b lánycsapata készített. A legszínvonalasabb PP díját a 7. a lánycsapata érdemelte ki a biomassza hasznosításról szóló, színes bemutatóval. A különdíjat a 6. a fiúcsapata kapta az esőerdők visszatelepítéséről készített előadása miatt.

A környezeti problémák közül a legjobb előadás a vörösiszap-katasztrófa okait, körülményeit tárta fel igen részletesen és szemléletesen. Ezt a 8. a osztályos tanuló, Csák Márton készítette. A legszínvonalasabb PP díját idén is Mohamed-Gamal Sami kapta, aki a 7.a osztály tanulója. A sivatag térhódításának folyamatait látványos ábrákkal és meghökkentő adatokkal mutatta be. A különdíjat Eperjesi Dóra a 7. b osztályból nyerte el az ázsiai hulladékgazdálkodás jelenét és jövőjét kutató munkájával.

A legnagyobb nyertesek az előadók mellett mi voltunk, akik láthattuk és hallhattuk, hogy a következő generációk is komolyan veszik a pusztító környezeti folyamatokat, és keresik a megoldási lehetőségeket a szebb jövő érdekében.

A zsűri és a szervezők nevében köszönjük a gyerekek áldozatos és kitartó munkáját, és az ehhez szükséges szülői hátteret.

Jövőre, Veletek, Ugyanitt!

 

 

Godó László

szervező

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés