II. Környezetvédelmi Konferencia a Kesjárban 2018.04.24.

 

Idén második alkalommal került megrendezésre iskolánkban a felsősök számára életre hívott környezetvédelmi konferencia.

Az 5., 6., 7. osztályos tanulók az általuk választott témákat szépen feldolgozva, élvezetes és izgalmas előadásokat tartottak. Többek között az ózonréteg problémája, a napenergia hasznosítása, a kémiai anyagok hatásai a mindennapjainkra, a veszélyes hulladékok, a talajpusztulás mint téma színesítette a délutáni programot. Az iskola tanáraiból álló zsűrinek igencsak nehéz dolga volt, amikor a különböző kategóriákban kellett a díjazottak személyét eldönteni.

A különdíjat  gyakorlati munkát is készítő Bagyinszki Noémi, Bartha Evelin, Csák Márton szerezte meg. A 7. a osztályos tanulók a vízenergia környezeti hatásait mutatták be látványos kísérlettel szemléletesebbé téve.

A legszínvonalasabb ppt kategóriában Mohamed Gamal Sami 6. a osztályos tanuló előadását emelte ki a zsűri, aki a szélenergia hasznosításának lehetőségeit szemléltette. Külön dicséretet érdemel a nemzetközi és a magyar viszonyok részletes elemzése.

A legjobb előadás díját pedig Dézsi Márton, a 6.b tanulója kapta, mert a színes képanyag mellett, amit a műanyagokról és azok felhasználásáról készített, az ezzel kapcsolatos jövőbeli folyamatokat is rendkívül érthetően magyarázta el a közönségnek.

Külön öröm, hogy már az 5. osztályosok is jelentkeztek a konferenciára, így jól szemléltetve annak szellemiségét, miszerint a jövő folyamatainak lehetőségeiről folyamatosan kell beszélnünk, hiszen az ezekre adott válaszokat a következő generációknak is ki kell dolgozniuk.

Köszönjük a zsűri és az előadásokat tartó tanulóink munkáját, a közönség részvételét!

Jövőre, Veletek, ugyanitt!

 

 

Godó László

történelem-földrajz szakos tanár

szervező

 

 

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés