(Budaörs, 2015. szeptember 21. – Budaörsi Infó)

Az Európai Mobilitási Hét kampány célja az élhetőbb városok kialakítása azáltal, hogy a lakosok az autóikat nem használják szükségtelenül. Szeptember 22-én, az autómentes napon sok helyen, sokféleképpen hívják fel a figyelmet a kipufogógázok káros hatásaira. Ebben a tanévben a Kesjár Csaba Általános Iskola is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

A csatlakozás önkéntes, de azok a tanulók, akik a térképen jelzett helyektől gyalog vagy a városi kisbusszal érkeznek az iskolába, egy kupont kapnak: „Pár lépést tettem a tisztább levegőért!” felirattal. Ezek alapján jutalmazzák őket. 

Figyelem! Az akció 7.00 és 7.45 között érkező tanulókra vonatkozik!

Szeptember 22-én a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola által szervezett Autómentes napon, a helyi járatokat üzemeltető cég a menetrend szerint induló buszokon kívül, reggel indít egy kisegítőt is, az alábbiak szerint:

Indulás:  07:30 a lakótelepi végállomásról a 288-289-es indulási helyről. (A gyors haladás érdekében kihagyja a Patkó u., Alcsíki dűlő, Árok u., Őszirózsa u., Puskás T. u., Szivárvány u. megállóhelyeket. Röviden, nem teszi meg az Árok utcai kört.)

 

Megállóhelyek:

07:31 Ifjúság utca megállóhely.

07:39 Templom tér

07:43 Városi Uszoda / I. sz. Általános Iskola

07:46 Kesjár Csaba Általános Iskola

Jó lehetőség az iskolába jutáshoz! 

 

automentesnap

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány 1998 óta minden évben szeptember 16-22. között Európa országaiban megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet

– a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
– a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
– a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
– a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

 

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe.

Spórolj időt, és ne feledd: egy jó autó 10-20 évig szolgál, a jó egészséged akár 100 évig is! Tegyél egy próbát kerékpárral, netalán gyalog vagy közösségi közlekedéssel érd el úticélodat és fedezd fel újra a településed szépségeit! A dugóban ülve nem lehet levezetni a napi feszültséget, miért ne éreznéd jobban magad? Környezeted és az egészséged is meghálálja.

 

Kellemes autómentes közlekedést kívánunk!

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés