10_év_minden kapcsolatban egy meghatározó mérföldkő. Még pontosan emlékszem az első információs útra, milyen boldogan és lelkesen tértem haza, pontosan tudtam, ezt kerestem, ezt a szabadságot, egyben biztonságot, melynek keretében eljuttathatom diákjaimat és kollégáimat Ausztria és Németország legszebb vidékeire, lehetőséget kínálva a német nyelv gyakorlására és felejthetetlen turisztikai élmények nyújtására.

 

Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan eltelt ennyi év. Tirol és a JEKA életérzés, „függőség” az iskolánkban, még a ballagó nyolcadikosok is beépítik búcsúbeszédükbe a felejthetetlen élményeket. Generációk nőnek fel és hívás, kérés nélkül jönnek, jelentkeznek a júniusi útra. A férőhelyek pillanatok alatt elfogynak, várólista van. Mi az oka? Minden, amit ez a tábor nyújt: a közös mosogatás, főzés, a túrák, az izzadságcseppek, a sok nevetés, a közvetlen kapcsolat tanár és diák között, mely egész tanévben egy külön, közös nyelv azok között, akik részesei ennek az élménynek, a munkájukat szeretettel és önzetlenül végző magyar-belga munkatársak, hiszen ők mindig ott állnak a háttérben, segítenek, kiszolgálnak és velünk örülnek (ha van rá idejük).

Óriási felelősség számomra évről-évre mindig új programot összeállítani, azért dolgozni, hogy soha, senki ne jöjjön haza elégedetlenül. Egy dolog talán fontos, ami kicsit a mi titkunk, a kiváló csapatszellem. Ennyi év alatt megtaláltam a legfontosabb segítőtársakat, akik főznek, akik irányítják a konyhai munkát, vezetik a túrákat, utaztatnak minket, lelkesek, megszállottak, mint én, és ez a varázs magával ragad mindenkit.

                                                                                              Csordásné Bodnár Anikó

                                                                                                           táborvezető

 

 

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés